TAKE ME TO TULUM

BALI GUIDE: TOP 5 BALI BEACHES

bali09


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


Selvom man måske ikke lige skulle tro det, så kan det faktisk være en udfording, at finde en lækker strand på Bali, som rent faktisk er egnet til at badning. Øens kystline er fyldt med klipper, enorme langstrakte vindblæste sandsstrande, understrøm og kæmpe bølger – hvorfor Bali netop er kendt for, at være et sandt Surfers Paradise. Derudover ligger mange strande godt skjult i små alkover for enden af stejle klipper og dertilhørende uendelig lange trapper, som man skal være forberedt på, for ikke at fare helt vild. Hvis man ligesom jeg er på udkig efter en god strand uden alt for mange sten eller turister, gør man klogt i at gøre sit forarbejde ordentligt, inden man sætter kurs mod bølgerne.

Hermed mine bud på 5 lækre stande på Bali, som man helt sikkert ikke vil fortryde, at bruge en eller to (eller tre) dage af ferien på. 

Læs også: Bali Guide: Ubud

wearemad bali beaches 01

HOW TO GET AROUND 
For at komme til en af de mange strande på Bali er det en god idé man alliere sig med en ‘driver’ eller leje en scooter. Da vi ankom til Bali, havde vi bedt vores hotel arrangere en pick-up i lufthavnen, som sendte en privat chauffør vi faktisk endte med, at booke flere gange i løbet af ugen. Inden man booker, aftaler man løst en plan for dagen, hvorefter man angiver tidspunktet, hvorpå man ønsker at blive hentet på hotellet. Prisen for en hel dag er mere end rimelig (!), og vi endte også med at give gode drikkepenge hver gang. Hvis nogle af jer skulle være interesserede, deler jeg gerne kontakten på vores søde driver. 

wearemad bali beaches 04

kellyswearemad bali beaches 02

BINGIN BEACH
BUKIT PENISULA, ULUWATU 
Bingin Beach stjal mit hjerte. Vi var på ingen måde forberedt på rejsen dertil, som flere gange fik os til at tvivle på, om vi var på rette vej. Jeg har læst et sted, at der er 500 trappetrin ned til den skjulte klippestrand (jeg tror der er flere) og inden da, skal man manøvrere igennem en mindre labyrint af stisystemer fra en ret ucharmerende rasteplads midt i ingenting. Men lige der; der hvor man er på nippet til at give op, og er ved omkomme af varme og tørst, udmunder trapperne i Kelly’s Warung – et laid back surfer spot med udsigt over den smukke strand og det klare blå hav. Der ligger en del små bungalows og mini-hoteller på stranden, som jeg tror er et besøg værd. Jeg havde ihvertfald ikke noget imod, at bo et par dage på Bingin Beach.

wearemad bali beaches 03

PADANG PADANG BEACH
BUKIT PENISULA, ULUWATU  
Vi besøgte Padang Padang Beach en søndag eftermiddag, hvilket betød at der næsten ikke var et frimærke tilbage på stranden til at lægge sit badehåndkæde. Stranden ligger igen for enden af en masse trapper og er meget lille og meget populær pga. dens stille vand og smukke klippevægge. Jeg vil helt sikkert anbefale, at man besøger stranden om morgen inden turistbusserne ankommer, og måske endda helt undgår weekender, hvor lokale også indtager stranden, for at nyde en picnic med familien. 

wearemad bali beaches 05

POTATO HEAD, BEACH CLUB 
SEMINYAK  
De offentlige strande i Seminyak er desværre ikke noget at skrive hjem om. Det store strandområde, som ligger for enden af Double Six, er turistet, beskidt og i det hele taget bare ikke særligt lækkert. Hvis man vil på stranden i Seminyak, vil jeg anbefale at man booker sig ind på en af de mange beach clubs eller hoteller, som ligger ned til stranden. Vi brugte en hel dag på Potato Head, som er en lækker beach club med strandsenge, god mad, musik og pool. Spring poolen over og hop i bølgerne for enden af strandbaren. En strandseng på første parket (lige ned til stranden) koster 1.000.000 IDR (omk. 490 DKK) for en hel dag, hvoraf de 500.000 IDR er afsat til at bruge i baren/restauranten. Potato Head er ikke det mest familieegnede sted, da der er rimelig godt gang i poolbaren og musikken allerede fra formiddagen. Lige ved siden af Potato Head ligger Ku De Ta, som kan anbefales hvis man er til mere rolige omgivelser. 

bali01

bali08

GILI
GILI ISLANDS  
Gili er en Ø-gruppe bestående af tre øer: Trawangan, Meno og Air ca. 3 timers sejlads fra havnen i Padang. Gili er et ø-paradis med azurblåt vand og hvide palmestrande. Der ligger nogle enkelte resorts på øerne, men ingen butikker, og det kan anbefales at sætte nogle dage eller en weekend af, til at besøge én af ørene. Vi undersøgte mulighederne for et par overnatninger, men kunne desværre ikke få det til at passe ind. Vi fik dog at vide, at det er vigtigt at man sejler med én af de større færger og ikke en lille båd, hvis man ikke er den søstærke type. Næste gang (næste gang) er Gili et absolut must! Ligesom flere steder på Bali, har Gili ry for at være lidt af et tilflugtssted for mere alternative typer med hang til diverse psykedeliske rusmidler, og myndighederne advarer mod at drikke lokalproduceret alkohol pga. af risiko for methanol forgiftning…

wearemad bali beaches 06

BATU BOLONG BEACH
CANGGU  
Området Canggu er kendt for sine typisk balinesiske vidtstrakte, vulkaniske sandstrande. Til forskel fra f.eks. Bingin Beach, er sandet her mere sort, og Batu Bolong Beach er især et kendt spot for surfere samt lokale surf camps, hvor man kan leje boards eller tage lektioner. Stranden er pga. sine stærke strømme ikke så egnet til at bade, men hvis man vil prøve kræfter med surfing er Batu the place to be! 

FOLLOW ON INSTAGRAM

 

6 COMMENTS

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TAKE ME TO TULUM