BUDGET CATCH (SPEND MORE, SAVE MORE)

A NEW YORK MINUTE: 29 COOL SPOTS TO VISIT IN THE CITY

wearemad-new-york-guide-01


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


Efter vores ferie i New York tilbage i marts, har jeg nu endelig fået kigget alle billeder igennem fra vores 12 dage i den legendariske by. En stor New York guide bliver det ikke til, men derimod en billededagbog og en håndfuld anbefalinger af mine favoritter (mest mad) i nogle af de områder af byen, som vi befandt os mest i. Én ting er nemlig sikker og det er, at i en by som New York, hvor mulighederne er uendelige og der er så sindssygt mange gode restauranter, så er det umuligt at nå dem alle. Når min kæreste og jeg rejser sammen spiser vi godt og går meget. 106 km til blev det til på 12 dage for, at være helt præcis – hvor vi desuden også oplevede 4 årstider lige fra snevejr til sol og morgenmad udenfor på min fødselsdag. Efter at have lagt hårdt ud med lange gåture den først halvdel af ferien, skruede vi lidt ned for tempoet den sidste uge, slappede af og tog det med ro. Vores mål er altid at finde lokale spots, restauranter og områder for, at få den mest “autentiske” oplevelse. Hvorfor vi bl.a. tog metroen helt ud til Queens en dag for, at være centerotter i det gigantiske Queens Mall, spiste fedtede burgers på den ikoniske Cup & Saucer diner i Chinatown, tog i en uafhængig biograf i Williamsburg og meget meget mere.

Læs også: Holiday home: Ace Hotel & Swim Club, Palm Springs

Jeg har fået en del henvendelser angående vores Airbnb samt det område vi boede i. Lejligheden er desværre ikke længere online, så jeg kan ikke dele et link til den. Jeg kan dog varmt anbefale Greenpoint Historic District, som er fyldt med små caféer, restauranter, barer og butikker. Hvis man gerne vil bo blandt lokale i en af de smukke brownstones ned til East River, kan jeg anbefale at man søger på Milton, hvor vi boede, eller Noble St.Airbnb. Inden vi fandt den perfekte Airbnb, overvejede vi dog bl.a. The Standard da jeg boede på hotellet i LA og havde en rigtig god oplevelse. Længere nede har jeg listet nogle af de andre hoteller vi overvejede inden afrejse samt et kort over mange af de restauranter, barer, butikker og steder vi besøgte.

wearemad-littleneck-outpost-greenpoint-breakfast^^ Lækker lun ham & egg sandwich, quinoa bowl og god kaffe hos Littleneck Outpost i Greenpoint, som lå lige på hjørnet fra vores Airbnb.


GREENPOINT HISTORIC DISTRICT

Greenpoint er en gammel polsk bydel i Brooklyn, hvor vi boede på Milton St.  i det gamle historiske kvarter, som ligger ned til East River med udsigt over Manhattan. Jeg ved ikke om vi var taget til Greenpoint hvis vi ikke havde boet der, men bydelen overraskede meget positivt og er netop nu i rivende udvikling, da den ligger tæt Manhattan, men samtidig har plads og luft. Hvis man tager linie G og står af på Greenpoint Avenue kan man gå lige ned til East River, hvor man finder en hel del små butikker, caféer, barer mm. på vejen.

Paulie Gee’s
Pizza i verdensklasse bagt i italiensk stenoven med gamle fabrikslokaler som backdrop.

Littleneck Outpost
God og hyggelig morgenmad perfekt placeret i hjertet af det gamle historiske Greenpoint, hvor der er mulighed for, at shoppe lidt i Franklin St.’s lokale butikker efterfølgende.

Le Gamin
Paris møder Greenpoint i denne gamle  franske café, hvor de bl.a. har en Croque Madame med gratineret brioche bolle på menukortet.

Pencil Factory
“Vores” lokale bar på hjørnet med happy hour, venlig betjening, god stemning og velovervejede livebands.

wearemad-paulie-gees^^ Paulie Gee’s verdenskendte pizzaer er et must, hvis man er i Greenpoint. Selvom stedet ikke ser ud af meget udefra, så fik jeg en af de bedste pizzaer jeg nogensinde har smagt. Bag den anonyme facade gemmer der sig en lang garage/gammel fabrik med en stor italiensk stenoven i bunden af lokalet. Stedet er altid fyldt op og det er derfor en god idé at booke bord inden. Jeg bestilte en “Ricotta Be Kiddin´ Me” med frisk mozzarella, canadisk bacon, sød italiensk fennikel pølse, frisk basilikum og “post-oven” ricotta rosetter. 

wearemad-five-leaves-nyc^^ Five Leaves på 18 Bedford Ave. i Greenpoint, hvor vi spiste morgenmad i solen på min fødselsdag. Jeg bestilte avocado toast og kaffe med planen om, at slutte af med en af deres puffy ricotta pancakes, som eftersigende skulle være faktastiske, men jeg kunne ikke klemme en bid mere ned efter min toast. 


GRENNPOINT & BROOKLYN

Brooklyn Flea
Hyggeligt lokalt loppemarked, hvor der er mulighed for at gøre gode fund. I vintersæsonen afholdes loppemarkedet i gammel bank, hvor den store bankboks i kælderen er omdannet til madboder. Vær opmærksom på, at lokationen ændrer sig ift. årstiden

Five Leaves
Absolut morgenmad/frokost/middags must i Greenpoint. Sørg for at time besøget med, at du kan sidde ude og nyde solen. 

Jimmy’s Diner
Klassisk amerikansk diner på den lokale, men lidt smarte måde, med masser af gratis refill på kaffe og lækre fluffy pandekager med bacon. 

Beacon’s Closet
Vintage heaven få meter fra Five Leaves, hvor man nemt kan få 1 time (eller mere) til at gå med, at kigge alle de mange stativer igennem.

Brooklyn Brewery
Hvis man godt kan lide øl i den lidt mere specielle kategori, skal man besøge bryggeriet, som ligger i det gamle industriområde. Vi nåede ikke forbi, men det var på vores liste, da Brooklyn Brewery producerer nogle af de bedste øl og næsten er blevet et varetegn for Brooklyn.

Amber Steak House
Gammel polsk familieejet restaurant møder amarikans steakhouse, med de største og møreste bøffer i Greenpoint! Jeg bestilet en New York strip, som var så mør at den smeltede på tungen. Bearnaisen må man tænke sig til, til gengæld opvejer den stuvede spinat og bagte kartofler med creme fraiche for savnet.

wearemad-new-york-mads-noergaard-girl-power-sweatshirt


WILLIAMSBURG

Vi nåede ikke rigtig, at være så meget i Williamsburg, udover et enkelt biografbesøg, som stadig står klar i erindringen, som en af de absolut bedste oplevelser på ferien…

Nighthawk Cinema
Biografen er et absolut, hvis man er filmnørd eller til indiefilm, gys og en utraditionel filmoplevelse. Med kun 40 pladser i en sal, er det en god idé at booke sine billetter på forhånd, da der er rift om bordene i biografen, som nemlig serverer mad og drikkevarer gennem hele forestillingen. Biografen er en hybrid mellem en klassisk biograf og en restaurant, hvor man sidder to og to i normale biografsæder med et rundt bord foran sig, hvor en tjener jævnligt, og helt uforstyrret, kommer forbi filmen igennem og tager imod bestillinger. Udover at vi så en virkelig god film, som jeg har skrevet om her, så ver hele oplevelsen bare virkelig gennemført.

wearemad-pencil-factory-jimmys-diner^^ Vi fandt hurtigt en stambar, Pencil Factory, på hjørnet af Greenpoint Ave. og Franklin St., som vi endte med at besøge en del gange i løbet af de 12 dage, hvor vi hørte hele to livebands optræde på baren og så spiste vi lækre pandekager med ekstra bacon på Jimmy’s diner i Brooklyn.

wearemad-glossier-lafayette^^ Jeg er dybt fascineret af Glossier og hele konceptet, som Emily Weiss, der også står bag skønhedsbloggen Into The Gloss, har bygget op! Alt er så gennemført, at man ikke kan andet end købte alle produkterne i det smukke showroom på Lafayette St. 


LOWER MANHATTAN/SOHO

Lower Manhattan og Soho er helt klart to af de mere hypede områder vi besøgte og det kan mærkes på minutterne man skal stå i kø på restauranterne. Jeg måtte opgive både Whole Foods og Trader Joe’s af selvsamme grund, fordi der simpelthen var for lange køer. Til gengæld er Soho et af de bedste områder ift. shopping og det er også her man skal sætte dig på en fortovscafé og people watche, hvis man gerne vil spotte diverse it-girls og boys.

Jack’s Wife Freda
God mad og god betjening, men også meget populær og crowded omkring morgenmad og frokost. 

Butcher’s Daughter
Jeg nåede den ikke i LA og nu missede jeg den også i NYC. Det skulle dog være lækkert og der var ikke slet så mange mennesker, som på  Jack’s Wife Freda da vi passerede på vejen.

Rubirosa Ristorante
Vi nåede at spise alt for meget pizza inden vi fik bevæget os ned til 235 Mulberry St. i Little Italy, hvor den ikoniske Rubirosa serverer glohede pizzaer med bl.a. vodka sauce og mini meatballs. Næste gang!

Glossier
Sejeste koncept og dertilhørende lækre produkter. Et absolut must-go, hvis man elsker beauty og skønhedsprodukter.

Kith
Sneaker heaven a la Colette i Paris med indbygget is-bar i butikken!

wearemad-jacks-wifte-freda^^ Jack’s Wife Freda var på min liste over steder jeg gerne ville spise i løbet af vores ferie og på andet forsøg lykkedes det os, at gå ind og få et bord uden at skulle stå i kø. Maden var virkelig god, jeg fik en Breakfast Bowl med quinoa og betjeningen i top, men stedet var fyldt til brustepunket. Folk stod i kø helt op til vores bord, hvilket resulterede i at vi indtog vores mad omringet af en mur af stående mennesker, der misundelsesværdigt fulgte med i hver en bid og utålmodigt ventede på det blev deres tur. 

wearemad-cup-saucer-chinatown^^Jeg ved ikke hvorfor jeg havde forestillet mig en lille slider-agtig burger, da jeg en morgen (formiddag) efter at have droppet køen (første gang) til Jack’s Wife Freda bestilte cheese burger og fries på Cup & Saucer i Chinatown. For hvornår får man nogenside en lille servering i USA? Dermed ikke sagt, at det ikke var en god burger jeg fik til morgenmad. Jeg var bare ikke helt forberedt på den kaloriebombe der skulle ramme mig.

wearemad-calvin-kelin-nyc-high-linewearemad-sauvage-nyc


OTHER 

Dower Street Market
Butikken som også ligger i både London og Tokyo og muligvis er en af mine absolut favorit konceptbutikker ever! Butikken på 160 Lexington Ave er så stor og overvældende, at det er umuligt at bruge mindre en time på, at gå de 7 etager igennem, som byder på alt fra Supreme, Gucci, Vetements, Gosha Rubchinskiy, Bianca Chandon og selvfølgelig Comme des Garçons.

Barcade
Da vi sad på en bar i Chelsea og fik en øl efter, at have gået rundt hele dagen fandt vi tilfældigvis ud af at der lå en arkade med spillemaskiner overfor baren, som havde sin egen tilhørende bar. Vi gik derfor hurtigt over gaden, købte to øl og vekslede 10 USD til spillepoletter. Selvsamme arkadespillested viste sig også, at være Bernie Sanders favoritspot.

Shake Shack
Burgerkæden der er Østkystens svar på Vestkystens In-N-Out og helt klart et must hvis man er i NYC og kan lide burgers. De lækre smørbage brioche boller smelter på tungen og der er endda en Doggy Menu på menukortet.

Koreatown 
Bydelen på Manhattan, ved foden af Empire State Building, hvor man kan gå jagt efter de vildeste k-beauty produkter og spise den lækreste koreanske mad.

Century21
Outletshopping med flere lokationer i byen, hvor man kan finde gode fund blandt tidligere kollektioner til den brøkdel af prisen. Man skal dog være forberedt på, at prisen på europæiske mærker er højere end i Europa og at der kan være langt mellem guldkornene.

Café Henrie 
Sammen med bl.a. Dimes og Kat’z Delikatessen var Café Henrie, et en af de caféer/restauranter vi ikke nåede. Alle tre på min liste, men der er grænser for hvor mange måltider og steder man kan nå at spise på en dag. Next time!

wearemad-glossier


HOTELS

Airbnb er en jungle i New York og det kræver meget research, at finde den helt rigtige lejlighed. Udover at der er ekstremt meget crap, så er priserne høje og reglerne for udlejning lidt specielle. Newyorkerne må, som i mange andre storbyer, ikke leje lejligheder ud “short term” mere end 30 dage om året, hvorfor mange af de listings man finder på Airbnb kun er på udkig efter “long term” lejere. Hvis ikke vi havde fundet den perfekte lejlighed og host  i Greenpoint, så var vi endt med at booke et nedenstående hoteller:

The Jane
113 Jane St, NY

The Standard High Line
848 Washington at 13th Street, Meatpacking District, NY

The Ludlow
180 Ludlow Street, between Houston and Stanton Street, NY

Wythe
80 Wythe Ave, Brooklyn, NY

Ace Hotel
20 West 29th StreetNY

Klik her for at åbne alle anbefalingerne i Google Maps.

wearemad-new-york-beauty-nice-to-see-you-signwearemad-greenoint-airbnbFOLLOW ON BLOGLOVIN

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BUDGET CATCH (SPEND MORE, SAVE MORE)