DINING TABLE (SPEND OR SAVE?)

K-BEAUTY: DR. BELMEUR, SNAIL MUCUS & BUBBLE MASKS

k-beauty-dr-belmeur-02


INDEHOLDER REKLAME-LINKS


Min kærestes fætter er netop hjemvendt efter et 6 måneders studieophold i Syd Korea og med hjem i kufferten havde han en hel masse K-beauty skønhedsprodukter til mig! Da jeg var i New York tilbage i marts faldt jeg over koreanske Dr. Belmeur i The Face Shop i K-Town og fortrød inderligt, at jeg ikke købte nogle af produkterne med hjem. Emballagen talte til mig og navnene på cremer som Panthenol Soothing Gel Creme og Ato Salt Cream, var sød musik i mine øre. Udover produkterne fra Dr. Belmeur, havde min kærestes fætter også en masse andre spændende cremer og masker med hjem, bl.a. en hel del sneglesekret produkter, som jeg umiddelbart lige skal overveje en ekstra gang om jeg vil teste på egen hud…

K-BEAUTY
Koreanerne er gode til skønhedsprodukter, hvilket resten af verden også har opdaget og fænomenet K-beauty er boomet i popularitet indenfor det seneste år. Betegnelsen K-Beauty dækker over alle skønhedsprodukter fra Syd Korea og koranerne er ikke blege for, at tage utraditionelle (set med vestlige øjne) ingredienser i brug for, at opnå de mest resultatorienterede produkter. Ingredienser som sneglesekret, bi-gift (en anti-inflammatorisk “faux-tox”, som skulle få ansigtsmusklerne til at slappe af), søstjerneekstrakt, svinekollagen samt en del skin whitening produkter er blot nogle af de virkemidler der tages i brug for, at opnå den perfekte hud.

Skønhedsidealet for koreanske kvinder, når det kommer til hud, er et kridhvidt fejlfrit porcelænslook og det er helt normalt at bruge op mod 15-20 forskellige produkter i den daglige renserutine, for at sikre sig en ren hud fri fra snavs og makeuprester. Regimet omfatter en række trin, herunder rense ritualer, sheet masks, serummer, fugtighedscremer, cushion compacts, fermenterede produkter og SPF’er mm. Udvalget af K-Beauty produkter i danmark er indtil videre ret begrænset, men Sephora har været hurtige til at opsnappe tendensen og tilbyder et fint udvalg af koreanske sheet maskes og en række hypede produkter fra bl.a. Tony Moly, Caolion, Dr. Jart (en af favoritterne), Skinfood, Too Cool For School (endnu en favorit) mf.

Læs også: Damage Control

k-beauty-dr-belmeur-the-seam-snail-mask

SNAIL MUCUS
Eller sneglesekret er yderst populært i asien til forskønnelse af huden, men jeg må indrømme at tanken om snegleslim i mit ansigt finder mig en smule frastødende. Men udover slimens umiddelbare negativt ladede associationer, så skulle det altså eftersigende være the sh**. Slimen er meget nærende og indeholder bl.a. hyaluronsyre, glycoprotein, proteoglycaner og antimikrobielle og kobberpeptider, som alle er almindeligt anvendt i skønhedsprodukter og har vist sig at være gavnlige for huden. Elementer som er med til at hjælpe med at beskytte sneglens hud mod skade, infektion, tørhed og UV-stråler. Derudover består sneglens slim af 91-98% vand, som filtreres flere gange for at øge koncentrationen og sikre renheden.

Sneglesekretet er bedst kendt for sin anti-aging egenskaber, som hjælper huden med at stimulere dannelsen af kollagen og elastin, beskytter huden mod frie radikaler, beroliger huden, reparerer beskadigede væv, genopretter fugt og kan bruges til at behandle tør hud, rynker og strækmærker, acne og rosacea, aldringspletter, forbrændinger, ar mm. Brugen af sneglesekret, som skønhedspleje, kan dateres helt tilbage til det gamle Grækenland, hvor den berømte læge Hippocrates angiveligt foreskrev knuste snegle og sur mælk for at helbrede betændelse. Brugen af sneglecremer blev populært igen i nyere tid, da chilenske landmænd, som håndterede snegle til det franske madmarked, bemærkede at deres hud var synligt glattere på hænderne.

Hvilket alt sammen lyder rigtig godt! Det der nok i virkeligheden får mig til, at frastødes mest over snegle sekretet er tanken om måden hvorpå den udvindes eller “høstes”? Jeg kan slet ikke begynde, at forestille mig hvordan dette foregår på en sneglefarm eller i et laboratorium med tusindevis af slimede snegle… Hvilket kan nærstuderes på Youtube til de der lyster.

k-beauty-dr-belmeur-01

DR. BELMEUR
Efter at have testet de første to produkter fra Syd Koreanske Dr. Belmeur kan jeg næsten ikke få armene ned! Det første produkt jeg har taget hul på er Panthenol Soothing Gel Cream, som indeholder 2,5% panthenol der skaber en fugtbarriere i huden, beroliger følsom hud og hjælper med at give en længerevarende hydrering. Cremen er gel-baseret (min foretrukne cremetype) og giver et gennemfugtet resultat, som holder hele dagen. Derudover har jeg et par gange om ugen suppleret min daglige rense rutine med en dybderensende Clearifying Bubble Foam Cleanser fra Dr. Belmeur,  som selvom den er til olieret hud, slet ikke har virket udtørrende. Produkterne er sindsygt lækre, fugter min hud igennem og efterlader huden glat og beroliget. Min kærestes fætter havde, udover en 100 ml Panthenol Soothing Gel Cream og en 100 ml Ato Salt Cream, (ved en fejl) også købt et Clarifying Kit fra Dr. Belmeur med cleanser, tonic, spot treatment og moisturizer til mig, som jeg umiddelbart tænkte at jeg ikke kunne i frygt for, at produkterne ville tørre min hud ud. Det har dog heldigvis ikke været tilfældet med foam cleanseren, så jeg håber de resterende produkter viser sig at være ligeså gode. Jeg har ihvertfald virkelig meget optur over de produkter fra Dr. Belmeur, som jeg har prøvet indtil nu og jeg skal helt sikkert re-stacke næste gang jeg kommer i nærheden af en butik hvor de forhandles.

k-beauty-dr-belmeur-10

SAMPLE HEAVEN
Når man shopper beauty i koreanske beauty shops i Korea og K-Town får man altid et hav af samples med på andre produkter. Nogle gange små tests og andre gange full-size produkter. Derfor har jeg også fået en hel bunke ekstra produkter, som bl.a. tæller en Deep Pore Scrub Foam med æggevider og natron og en Black Pearl O2 Bubble Mask fra the Seam samt hvad jeg vil vurdere svarer til et års forbrug af Snail Sheet Masks og en masse små ampuller med Harakeke Root, som er det New Zealandske mauri ord for hør der i rod form eftersigende skulle have gode fugtgivende egenskaber.

FOLLOW ON INSTAGRAM

 

4 COMMENTS

 • Hvor er det et opturs indlæg det her! Er fornylig dykket ned i K-beauty universet og udvorsket den research der er på området. Elskede at læse dit indlæg!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Hvis du på et tidspunkt løber tør, så arbejder jeg hos et firma i Kuala Lumper der hedder Althea Beauty: https://us.althea.kr som sælger koreanske beauty produkter. Jeg ved de sender afsted til 200+ lande i verden, men er ikke helt sikker på at de sender til Danmark dog 🙈 Du kan prøve, at tjekke det ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Krogh

   Hej Julie
   Tak for anbefalingen, det vil jeg husket 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DINING TABLE (SPEND OR SAVE?)